Privacyverklaring 

Leuk dat je van onze diensten gebruik maakt! In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens.

Wie is de verwerkingsverantwoordelijke?

De Lazyfitgirl Methode, gevestigd aan Terracottastraat 39, 6515 DD Nijmegen, (ook wel “De Lazyfitgirl Methode” of “wij’) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Wij zijn bereikbaar via onderstaande contactgegevens

Contactgegevens:
https://lazyfitgirl.nl
Terracottastraat 39, 6515 DD Nijmegen
+31646738390
support@lazyfitgirl.nl 

Welke persoonsgegevens verwerken wij en van wie?

De Lazyfitgirl Methode kan verschillende persoonsgegevens van jou verwerken. Welke gegevens wij verwerken hangt weer af van de doelen waarvoor we deze verwerken. Het kan zijn dat je een toekomstige klant bent, een samenwerkingspartner of een volger.

Als we met jou communiceren dan verwerken we jouw naam (voor- en achternaam), jouw e-mailadres en het bericht dat je achterlaat. Optioneel kunnen we ook nog jouw telefoonnummer verwerken. Deze laat je achter als je het prettig vindt dat we jou bellen!

Ook kunnen we via de sociale medianetwerken communiceren. In dat geval zien we de gegevens die je achterlaat in een (privé-)bericht en die zichtbaar zijn op jouw profiel. Dit kunnen bijvoorbeeld functiegegevens of gegevens van jouw bedrijf/jouw werkgever zijn.

Het kan zijn dat we zelf contact met je opnemen om onze diensten onder de aandacht te brengen. In dat geval kunnen we jouw naam (voor- en achternaam), functietitel, bedrijf en contactgegevens (telefoonnummer, e-mailadres, sociaal media account) verwerken. 

Wanneer je een product of een dienst koopt, verwerken we ook jouw naam, jouw factuur/adresgegevens (indien we iets per post opsturen), jouw contactgegevens (telefoonnummer is optioneel), de gekozen betaalmethode, jouw bankgegevens (dit laatste verloopt via onze payment service partij, wij krijgen beperkte informatie) en het is mogelijk dat er een fraude-analyse wordt gedaan. Door hiervan gebruik te maken voorkomen we dat producten of diensten niet betaald worden. De fraude-analyse wordt uitgevoerd door een derde partij. Meer informatie hierover vind je hier.

Op onze website delen we ervaringen. Daar kun jij wat over jezelf en jouw ervaring met De Lazyfitgirl Methode vertellen. Bij reviews die worden ingezonden dan wel via Google Reviews binnen komen, laten we alleen jouw voornaam en leeftijd zien. Wil je jouw volledige ervaringsverhaal delen? Dan bepaal jij zelf welke informatie wij verwerken. Voor het publiceren geef je expliciet toestemming. 

Ook kun je een account aanmaken op het platform. Dat kun je zelf inrichten zoals je wenst. Zo kun je een foto plaatsen (mag, hoeft niet!), een naam (mag ook een andere naam zijn dan je echte naam), een profielnaam (dat is doorgaans voor- en achternaam maar dat mag je wijzigen) en een biografie waarin je zelf bepaalt wat je over jezelf vertelt (zoals je beroep, informatie over jouw thuissituatie e.d.).  Wij zien hier ook nog jouw gebruikersstatistieken. Hiermee volgen we hoe ver je bent met een bepaalde cursus zodat we weten welke informatie we je nog meer kunnen verschaffen. Wij zien alle informatie die je hierop zet. Wij lezen geen privéberichten en zullen hiertoe alleen toegang nemen als jij ons dit verzoekt. 

Tot slot verwerken we ook gegevens doordat we cookies plaatsen. Afhankelijk van waar jij toestemming voor hebt gegeven kunnen we jouw (gedeeltelijk) IP-adres, apparaattype en internetbrowser alsook jouw surfgedrag binnen en buiten onze website verwerken. 

Wij komen aan deze gegevens doordat je deze aan ons verstrekt via een van onze websites (lazyfitgirl.nl, shop.lazyfitgirl.nl en community.lazyfitgirl.nl) of via sociale medianetwerken (Facebook, Twitter en Instagram). Ten aanzien van de gegevens omtrent jouw websitebezoek of surfgedrag geldt dat deze via cookies of vergelijkbare technieken worden verzameld.

Privacygevoelige informatie

De Lazyfitgirl Methode kan voedingsadvies geven. Wij zijn echter geen artsen en verwerken daarom ook geen medische gegevens. We verzoeken bij de open velden op onze websites expliciet dit niet te delen. Mochten we deze gegevens toch ontvangen, dan zullen we deze verwijderen.

Minderjarige websitebezoekers

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. We gaan ervan uit dat als dit toch gebeurt, er toestemming is van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via support@lazyfitgirl.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerken wij jouw persoonsgegevens?

De Lazyfitgirl Methode verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om contact met jou op te kunnen nemen (bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren of nadere informatie te verschaffen) op grond van ons gerechtvaardigde belang;
  • Het afhandelen van jouw betaling op grond van de overeenkomst;
  • Je de mogelijkheid te bieden een account of een community profiel aan te maken op grond van de overeenkomst;
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren / de Cursus aan te bieden op grond van de overeenkomst;
  • Om jouw ervaringsverhaal te delen op grond van gerechtvaardigd belang (reviews) of op grond van toestemming (als je een volledig verhaal deelt waarbij mogelijk gevoelige informatie over jou en jouw gezondheid wordt gedeeld);
  • Om jou de nieuwsbrief te zenden op grond van toestemming dan wel gerechtvaardigd belang (als je een klant bent) of toestemming (als je -nog- geen klant bent);
  • Om servicemails te sturen op grond van de overeenkomst;
  • Om jou een e-book te sturen op grond van toestemming;
  • Om jouw ervaring met ons op onze website te delen om ons te promoten en anderen te enthousiasmeren op grond van toestemming;
  • Jouw websitebezoek te analyseren dan wel jouw surfgedrag gegeven op grond van gerechtvaardigd belang (analyse) of toestemming (surfgedrag).

Wat als je graag onze nieuwsbrief wilt ontvangen? 

Als je klant van ons bent, dan ontvang je onze nieuwsbrief met leuke tips en nieuwtjes. Mocht je dit niet willen dan had je je hiervoor kunnen afmelden bij het plaatsen van de bestelling. Je kunt je ook afmelden onderaan iedere e-mail die we je sturen. Als je (nog) geen klant bent, kun je je op de website aanmelden voor de nieuwsbrief (leuk!). Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

En hoe zit het met de sociale medianetwerken?

Ook via onze sociale media accounts kunnen we jouw gegevens verwerken. Hier dragen wij samen met de sociale medianetwerken verantwoordelijkheid voor zorgvuldige omgang met persoonsgegevens. Lees ook altijd de privacyverklaringen van deze partijen. Deze zijn te vinden op de betreffende websites.  


Maken wij gebruik van geautomatiseerde besluitvorming?

De Lazyfitgirl Methode neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. 

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens?

De Lazyfitgirl Methode bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

 

  • E-mail en overige gegevens die je hebt verstrekt; uiterlijk 1 jaar nadat het contact heeft plaatsgevonden (klant). Acquisitielijsten houden we een jaar langer bij om te voorkomen dat we je later nogmaals benaderen;
  • E-mailadres en naam voor e-mailmarketing: tot het moment dat je je hebt uitgeschreven;
  • Gegevens in de webshop en accountgegevens platform: totdat je zelf jouw account hebt verwijderd;
  • Facturen: hier hanteren we de wettelijke bewaartermijn;
  • Cookies: zie het schema cookies.

 

Delen wij gegevens met derden? 

De Lazyfitgirl Methode verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Wij maken gebruik van derde partijen ten behoeve van het hosten van onze website en het platform, het geven van cursussen en voor e-mailmarketing. Met deze partijen zijn afspraken gemaakt om jouw privacy te waarborgen, ook buiten de Europese Unie.

 

Gebruiken wij cookies, of vergelijkbare technieken?

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Lazyfitgirl Methode gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. 

 

De Lazyfitgirl Methode gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Ook gebruiken we analytische cookies. Hiervoor gebruiken we Google Analytics. Met Google hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten, jouw IP-adres wordt gedeeltelijk gemaskeerd en Google mag jouw IP-adres niet delen of voor andere diensten gebruiken (tenzij je hiervoor toestemming hebt gegeven).

Daarnaast plaatsen we cookies om het klikgedrag op onze website te kunnen analyseren. Tot slot gebruiken we ook cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/ 

Welke rechten heb je ten aanzien van jouw privacy? 
Je hebt verschillende rechten ten aanzien van jouw privacy. Dit betekent dat je altijd een verzoek kan indienen om inzage te krijgen in de gegevens die we van jou verwerken.

Daarnaast kan je ook een verzoek indienen om gegevens te rectificeren, te beperken of geheel te wissen uit onze systemen. Je kunt ook zelf jouw gegevens laten wissen of aanpassen in de webshop. Je hebt ook altijd het recht om onjuiste gegevens aan te vullen of te verbeteren. Als je ons verzoekt om jouw gegevens te beperken of te wissen, zullen wij toetsen of dit mogelijk is. In deze toets houden wij ons aan de wettelijke vereisten en kijken wij bijvoorbeeld of wij geen wettelijke plicht hebben om de gegevens te bewaren. Daarnaast heb je het recht om te vragen om de gegevens die wij over jou verwerken aan jou over te dragen of aan een andere organisatie.

Als je een van deze rechten wil uitvoeren, dan kun je schriftelijk verzoek mailen naar support@lazyfitgirl.nl. Ook kun je zelf bepaalde gegevens wijzigen of verwijderen in de webshop of op het platform.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan kunnen we je verzoeken informatie aan te leveren om je te identificeren.

We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Indien deze termijn niet kan worden gehaald, zullen we je hierover informeren. 

Mocht je een klacht hebben over hoe we omgaan met jouw gegevens, laat het ons dan weten. Je hebt tevens de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/gebruik-uw-privacyrechten/klacht-melden-bij-de-ap

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?

De Lazyfitgirl Methode neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo worden bijvoorbeeld gegevens die je achterlaat op ons contactformulier en via de webshop versleuteld verzonden. Ook is de toegang tot jouw gegevens beperkt tot degenen die hiertoe toegang moeten hebben op basis van hun functie.

Wijzigingen

Wij kunnen deze privacyverklaring wijzigen indien onze werkwijze wijzigt dan wel de rechtsontwikkeling hiertoe aanleiding geven. Raadpleeg altijd de website voor de meest recente versie.

Versie juli 2021

You have successfully subscribed!
This email has been registered